«

»

Stesen KTM Tanjong Malim

Hari ini my wife balik hujung minggu dari Johor. Selalunya dia naik bas. Tapi bas dari batu pahat tak boleh masuk Pudu sehingga hari raya, untuk elak kesesakkan!? Jadi alternatif lain ialah naik bas ke Seremban dan naik KTM komuter terus ke Tanjong Malim. Hebatkan KTM komuter sekarang ni boleh jalan dari Seremban ke Tanjong Malim? Jauh tu.. Itulah yang digembar-gembur oleh KTM Berhad, Perkhidmatan komuter telah meluas dari Seremban ke Tanjong Malim dan seterusnya bakal ke Ipoh pula.

Tetapi hakikatnya, indah khabar dari rupa. Perkhidmatan komuter dari Rawang ke Tanjong Malim bukannya komuter! Tetapi keretapi penumpang biasa yang berjalan dengan sungguh lembab sekali! Iklan bukan main lagi, komuter dari Tanjong Malim boleh pergi ke KL konon, boleh blah! Harga tiket bukan main lagi nak kasi naik, tapi perkhidmatan langsung taknak pulak kasi naik.

Sepatutnya kalau KTM belum sedia nak berikan perkhidmatan komuter dari Tanjong Malim ke Rawang buat la cara belum sedia. Ini iklan kata komuter, bila naik keretapi biasa! Harga tiket tetap sama! KTM PENIPU & PENYAMUN!

fuhh pueh hati aku.. disebabkan kebosanan tahap melampau aku menunggu “Komuter” yang delay dekat sejam ni sampai, aku pun melayan la wife no 2 aku ni (kamera aku laa jgn igt lain ek)

Related Posts with Thumbnails

Popularity: 6% [?]

Comments

Powered by Facebook Comments

8 comments

  1. tawfique says:

    hahaha cntek arr gmbr… tpi x da ke model cun2 skit… hehehhee

  2. uncle fly says:

    huisyyyyy .. jgn le kamu sekali2 ngutuk kederaan rasmi aku datang koje tu !

    kekekekekeke ..

    1. Eimiza Faisha says:

      haha yg ko naik tu shuttle train la bro.. bkn komuter.. rupa-rupanya train komuter tanjung malim ke seremban cuma ada awal2 pagi shj. Lepas tu semua naik keretapi biasa sampai ke rawang jer..

  3. nad says:

    stuju2..sgt stuju..ritu laki aku blk dr kl sentral ke tanjung pon menderita tulang punggung dia..nak2 dr rawang ke tanjung la..mcm pilem hindustan katenye,naik lokomotif jadian.. komuter ditarik oleh kepala keretapi biasa..hahaha ntahapeapentah KTM ni.. tambang nak up sesaja,service down..down.. POYO!

  4. ixora says:

    yelah..kadang – kadang bengang pun ader…pastu berhimpit2 pulak tue…kata naik komuter nie nk elakkan jam…jimat mase, kata laju drp kreta n bas tapi ehm..sedey sgt..sy siap buka posa dlm train pon takder pon pemandu nk bgtau waktu berbuka dh masuk atau tak…tgk jer org lain mkn kite pon makan…

  5. Mr. MiKE says:

    +-++-++-++-++-++-++-+
    |S||E||L||A||M||A||T|
    +-++-++-++-++-++-++-+
    +-++-++-++-++-++-++-++-++-+
    |M||E||N||Y||A||M||B||U||T|
    +-++-++-++-++-++-++-++-++-+
    +-++-++-++-+ +-++-++-++-+
    |H||A||R||I| |R||A||Y||A|
    +-++-++-++-+ +-++-++-++-+
    +-++-++-++-++-++-++-++-++-++-+
    |A||I||D||I||L||F||I||T||R||I|
    +-++-++-++-++-++-++-++-++-++-+
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    / \ / \ / \ / \ / \ / \ / \ / \ / \ / \ / \
    ( M | i | K | E ) ( W | i | t | h ) ( L | u | v )
    \_/ \_/ \_/ \_/ \_/ \_/ \_/ \_/ \_/ \_/ \_/

  6. Eimiza Faisha says:

    KTM please do somethings..

  7. myno says:

    ish…ade ke komuter dr rawang g tanjung malim?mcm x percaya je..yg aku tau ketapi biasa ada lah..huhuhu..tpu ktm ni…dah nak dekat 2 thn…tp mcm xde pape perubahan jer…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>