Category Archive: Internet & Gadgets

Asus Zenbook UX21 11 inch Ultrabook

zenbook-eimiza1

Dah 2 bulan aku gunakan laptop baru aku ini, sejak dah mula bosan dengan Macbook Pro, aku mencari laptop alternatif yang kecil dan ringan. Maklumlah akukan dah jadi student balik, senang nak usung gi kelas naik motor. Tetapi kebiasaannya laptop …

Continue reading »

Tak dapat tengok TV3 Streaming di Asyik TV?

asyiktv-tv3-problem

Aku jarang duduk depan TV, tapi berjam-jam duduk depan laptop. Kadang-kadang bila teringin nak tengok tv aku akan bukak AsyikTV. AsyikTV adalah live online streaming bagi siaran-siaran TV percuma di Malaysia. Servis dia memang laju dan tak lagging walaupun sekadar …

Continue reading »

Terima fail dengan mudah melalui Dropbox dengan Filestork

filestork

Dropbox Zaman dahulu kala kita selalu dengar, ” Weh aku dah email dah kat ko “, tapi dengan teknologi sekarang, ” Weh aku dah Dropbox dah kat ko “. Apa itu Dropbox? jika ayat ini yang bermain di minda bermaksud …

Continue reading »

Maybank2u bermasalah

Screen Shot 2012-01-25 at 1.45.29 AM

Tadi baru teringat, ada email dari Bank Islam semalam, notification berkenaan dengan pembayaran tuntutan perjalanan UPSI. Cadangannya nak la tengok kat Maybank2u dah masuk ke tak claim tu. Lepas bukak Accounts & Banking>All Accounts>Saving Accounts>Transaction History> Transaction History is not …

Continue reading »

Related Posts with Thumbnails

Older posts «