«

»

Susu Kacang Soya Kampung Benggali, Penang

Last week kami satu keluarga pergi hantar adik aku Eimiza Tawfiq, yang kembali UiTM Merbok selepas cuti raye selama seminggu. Sambil on-da-way nak hantar adik aku ni, sempat gak aku gi menghantar adjustable absorber aku kat buyer dari Kedah. Then lepas tu sempat lagi pekena Susu Kacang Soya kat Kampung Benggali, Penang.

Bleh kata selalu gak ler kalo aku balik kampung kat Penang ni mesti singgah kat sini sejak dari aku kecik lagi sampai sekarang. Plus, Abah n Mama aku cerita yang abah n mama selalu singgah kat sini time sekolah dulu.. Time sekolah dulu!? yes time sekolah dulu! Thats mean gerai ni beroperasi lama dah..

Menurut pemilik, yang merupakan cucu kepada pemilik asal gerai ini, katanya telah beroperasi selama hampir 50 tahun lamanya disini dan diorang mempunyai ramai pelanggan tetap tanpa mengira umur dan bangsa. Rasa soyanya sememangnya sedap dan lain dari yang lain. Kalo korang datang ke Penang cubalah singgah dan nikmatinya sendiri.

Selain dari gerai kacang soya, ada juga gerai pasembor dan gerai bubur famous disini. Tak jauh dari gerai-gerai ini ada satu restoran nasi kandar yang baek punya original nasi kandar.

Sedap sangat Hazique minum sampai habis satu cawan wan punya “Aiyark” Susu Kacang Soya

Related Posts with Thumbnails

Popularity: 1% [?]

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>